Дојде средината на април, каква е моменталната состојба во конфекцијата?

На око, пристигна април, а чадот од барут меѓу воената ситуација меѓу Русија и Украина сè уште не се раснел, а влијанието на актуелниот СОВИД-19 фрли слој на магла врз моменталната состојба на пазарот.

Во услови на СОВИД-19, домашните трговски претпријатија за текстил и облека страдаат, а претпријатијата за извоз на надворешната трговија се исто така на ниско ниво.

Влијанието главно доаѓа од превенцијата и контролата на COVID-19, логистиката, транспортот и синџирот на снабдување, како и исклучувањето или ограничувањето на експресната индустрија.

Суровини

Ризикот од меѓурегионално ширење на СОВИД-19, исто така, доведе до проблеми во меѓурегионалната мобилност на логистиката и транспортот.Појавата на „неможност за излез“ и „неможност за влез“ во производните области и маркетиншките области на синџирот на текстилната индустрија се јавуваат често, што директно доведува до нарушување во средината и задниот дел на синџирот на индустријата.

Зголемениот инвентар на готови производи прави планот за набавки на претпријатието да се намали до крај, а ликвидноста на целиот синџир на индустријата е во ќорсокак.

 

Во исто време, многу текстилни трговски центри се привремено затворени, што резултира со континуирано намалување на побарувачката на домашниот текстилен пазар и одложен период на опоравување.

GREENLAND-RAW MATERIAL

Завршииндустрискиот синџир и синџирот на снабдување се клучни, за суровината,ГРЕЕНЛАНДпрезеде ефективни чекори за да го следи нашиот синџир на снабдување.

Зајакнетеконтактот со фабриките и фабриките за суровини за време на овој посебен период за да се обезбеди нормално снабдување со материјали за да се минимизира влијанието врз времето на испорака.

во меѓу време, за најчесто користената ткаенина за работна облека, ја чувавме потребната суровина и готовата ткаенина на залиха за да се бориме против несигурните фактори.

Фабрика

Погодени од СОВИД-19, фабриките ширум земјата мора да го запрат производството, при што стапката на работа нагло опадна, а фабриките се соочуваат со двоен притисок на флуктуации на суровините, недостиг и СОВИД-19.

Сепак, со натамошниот напредок на продолжувањето на работата и производството и подобрувањето на состојбата со СОВИД-19, се очекува дека стапката на работа на претпријатијата ќе продолжи да се зголемува, а производството постепено ќе се врати во стабилност.

Како одговор на сегашната сложена средина,ГРЕЕНЛАНДзапочна посебен план: Деловниот оддел и Одделот за производство поврзување, бизнис-ориентиран, оддел за производство како гаранција за да се обезбеди строга контрола на квалитетот на облеката.

Логистика

1. СОВИД-19 ги ​​принуди фабриките да го прекинат производството, што ќе има влијание врз производството и транспортот на стоки.

2. Пречката на патниот транспорт.

Поради контрола на патиштата, некои автопатски клучки се затворени и убедени да се вратат, што ќе доведе до доцнење во патниот транспорт, а потоа ќе влијае и на влез на стока во пристаништето.

Истовремено, блокирањето на патишта не влијае само на снабдувањето со суровини и делови,

но и го зголемува влијанието врз фабричкото производство.

Со цел да сеизбегнувајте изолација на возачите за транспорт на суровини или стоки од странство,ГРЕЕНЛАНДпоставува двостепена логистика.Односно, да се постави привремен центар во близина на пристаништето или надвор од фабриката, откако камионите од други места ќе се истоварат, тие ќе се транспортираат назад до складиштето со локални камиони.Ниту еден контакт меѓу двете страни не може да го намали ризикот од карантин на возачите, со што ќе се минимизира влијанието врз транспортниот капацитет.

 

 

GREENLAND-logistics

Во моментов, економската ситуација дома и во странство е сè уште мрачна и сложена, поважно е да се држиме до одговорност во такви околности.

Со 18-годишно искуство, се стремиме постојано да им обезбедуваме на нашите партнери професионални и сеопфатни решенија за безбедност.

ГРЕЕНЛАНД, вашиот најсигурен и одржлив партнер за модерна работна облека.


Време на објавување: април-18-2022 година

Испратете ни ја вашата порака: